Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двоє львів’ян організували продаж заборонених ліків через інтернет

Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
Фото Нацполіція
1/2
Кіберполіція викрила угруповання в інтернет-торгівлі забороненими лікарськими засобами із сильнодіючими та отруйними речовинами. Про це повідомили 15 лютого у пресслужбі Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Встановлено, що до протиправної діяльності причетні двоє мешканців Львова у віці 32-х та 34-х років. Чоловіки створили та адміністрували два вебсайти, де продавались сильнодіючі лікарські засоби, що містять метандієнон та нандролон – речовини, які заборонені до обігу в Україні. Товар покупцям відправляли поштою, а прибуток отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб.

Наразі правоохоронці встановлюють канали постачання сильнодіючих засобів до фігурантів. 

В оселях зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи та сильнодіючі лікарські засоби вартістю 1,5 мільйона гривень. Усе вилучене направлено на проведення експертних досліджень. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до десяти років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ