Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двом службовцям ТЦК у Тернополі повідомили про підозру у катуванні людини

Двом службовцям ТЦК у Тернополі повідомили про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі людини. Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру відділу охорони роти охорони об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом катування (ч.2 ст.127 КК України), а солдату-гранатометнику цього ж відділу ще й за фактом незаконного позбавлення волі людини (ч.2 ст.146 КК України).

За даними слідства, ввечері 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони з'ясували, що він є  уродженцем російської федерації запропонували проїхати до військкомату.

Отримавши відмову, кілька разів вдарили його, насильно заштовхали до автомобіля та відвезли до ТЦК.

Згодом, у соцмережах з'явилося відео, на якому двох лежачих мобілізованих б’ють військові. Серед них і був постраждалий.

Встановлено, що причиною конфлікту стало непорозуміння мобілізованих із черговим військкомату, у якого п'яні чоловіки намагались забрати зброю та били у присутності свідків. Саме це і викликало агресію у підозрюваних.

За цим фактом теж зареєстровано кримінальне провадження.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ