Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Екранізація «Покинь, якщо кохаєш» підняла попит на книжку в Україні

За два тижні після виходу фільму «Покинь, якщо кохаєш» у серпні 2024 року, видавництво Vivat продало 15 тисяч примірників однойменної книжки Коллін Гувер.

Про це видавництво розповіло для Forbes, - повідомляє Читомо.

У вересні видавництво планує додрукувати ще 10 тисяч примірників «Покинь, якщо кохаєш», а також 15 тисяч примірників продовження під назвою «Залишся, якщо кохаєш».

Як розповіла директорка видавництва Юлія Орлова, загальний наклад роману сягнув 38 тисяч примірників з моменту першого видання в Україні у 2019 році.

«Ми отримали 15 тисяч примірників, і вони розлетілися між нашими покупцями та дистриб’юторами за два тижні. Після виходу фільму загальні продажі книгарень виросли на 8%, майже половина з них – продажі книги Коллін Гувер», – розповіла вона. Попит на видання зумовив кінопрокат.

Фільм «Покинь, якщо кохаєш», знятий за мотивами книги Коллін Гувер, вийшов на екрани 9 серпня 2023 року. Сюжет стрічки розповідає про Лілі Блум, яка, подолавши травми дитинства, переїжджає до Бостона, щоб відкрити власний бізнес. Після зустрічі з нейрохірургом Райлом Кінкейдом вона поринає в бурхливий роман, але незабаром починає помічати в ньому риси, які нагадують їй про стосунки її батьків. Коли перше кохання Лілі, Атлас Корріган, повертається в її життя, вона опиняється перед складним вибором, який змусить її покладатися лише на власні сили.

Режисером фільму став Джастін Балдоні, сценаристкою — Крісті Голл. Продюсерами стрічки виступили Блейк Лайвлі та Джастін Балдоні, а головні ролі виконали Блейк Лайвлі, Джастін Балдоні та Брендон Скленар. В міжнародному прокаті фільм зібрав 326 мільйонів доларів.

«Яскравий і дещо мелодраматичний сюжет роману виявляється вдалою ширмою, за якою поміщено міркування про актуальні суспільно-психологічні проблеми, одна з яких — насильство в сім’ї», — йдеться в анотації до книжки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ