Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-голова однієї з сільрад Львівщини відсидить 5 років за махінації з землею

На Львівщині суд призначив покарання для колишнього голови сільради. Суд визнав колишнього війта винним у зловживанні службовим становищем та у службовому підробленні та призначив йому покарання – п’ять років позбавлення волі, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, голова однієї з сільських рад Львівщини у 2014 році підробив рішення сільської ради щодо приватизації шести гектарів земельних ділянок сільськогосподарського призначення. На підставі цього рішення земельні ділянки, вартість яких була оцінена у 2.1 мільйона гривень, були незаконно відчужені на користь своїх родичів та землевпорядника цієї місцевої ради.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою та службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Обвинувальний акт був скерований на розгляд суду, який визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів та призначив йому покарання – п’ять років позбавлення волі з позбавленням права постійно чи тимчасово обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на три роки та сплатою штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімуми доходів громадян.

Під час досудового розслідування було забезпечено відшкодування завданих збитків, на земельні ділянки був накладений арешт і, за рішенням суду, їх було повернуто у комунальну власність сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ