Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-посадовців Міграційної служби Львівщини засудили до п'ятирічного ув'язнення

У Львові за хабарництво засудили колишніх високопосадовців міграційної служби області. За те, щоб підлеглі могли виконувати свої службові обов’язки, їм довелося заплатити своїм керівникам 2 000 доларів США та 4 000 гривень. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області викрили корупційну схему незаконного збагачення, яку застосували двоє керівників державної установи.

Як встановили правоохоронці, начальник Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та його перший заступник у 2014 році одержали від підлеглих 2 000 доларів США та 4 000 гривень у якості  неправомірної вигоди за те, щоб не створювати штучні перешкоди у їх службовій діяльності.

У грудні 2016 року Галицький районний суд міста Львова визнав обох посадовців винними у скоєнні правопорушення за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їм було призначене покарання у вигляді позбавлення волі, проте суд вищої інстанції скасував це рішення та повернув справу на новий розгляд.

Повторне засідання Галицького районного суду відбулося 23 липня ц.р. За його вироком керівників міграційної служби позбавлено волі на п’ять років із позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ