Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль «Нове німецьке кіно 2018» оголосив програму

18 жовтня в Україні стартує щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно». У програму кіноогляду, який проводиться Goethe Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік», увійшли сім фільмів – у тому числі два фільми спільного україно-німецького виробництва.

Фестиваль відкриває мелодрама «Транзит» від лідера Берлінської школи Крістіана Петцольда. У центрі сюжету пара, яка знайомиться в Марселі напередодні повної окупації Франції німецькими військами. Головні ролі у фільмі виконали молоді зірки Паула Бір («Франц») і Франц Роговський («Вікторія»). Світова прем'єра стрічки відбулася в офіційній конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, де «Транзит» претендував на «Золотого ведмедя».

У програму «Нового німецького кіно» увійшли дві біографічні стрічки. Чорно-білий байопік «Три дні з Ромі Шнайдер» побудований навколо останнього інтерв'ю знаменитої актриси, яке вона дала, перебуваючи у рехабі. На рахунку у стрічки Емілі Атеф – сім премій німецького Film Awards. Біографічна драма «Молодий Карл Маркс» опише шлях Карла Маркса від голодного життя у Парижі до звання одного з найвпливовіших світових філософів. У головних ролях – Аугуст Діль («Безславні виродки») та Вікі Кріпс («Примарна нитка»).

Чорно-біла історична драма «Капітан» Роберта Швентке була відзначена за операторську роботу на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні. У центрі сюжету – змучений і голодний 19-річний рядовий, який в останні дні Другої світової війни викрадає капітанський мундир та вдає офіцера вермахту. Комедія «Кастинг» порадує кіноманів відтворенням кастингу класичного фільму Райнера Вейнера Фассбіндера «Гіркі сльози Петри фон Кант».

Спеціальною подією «Нового німецького кіно» стане показ «Донбасу» Сергія Лозниці, відзначеного премією за найкращу режисуру секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. 19 жовтня режисер особисто представить свій фільм у кінотеатрі «Київ». «Донбас» – сатирична драма про події на сході України. Фільм створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франція та Румунія. Стрічка увійшла до лонг-ліста премії Європейської кіноакадемії та представляє Україну в якості національного кандидата на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

Спільно з Німеччиною створювалась і українська трагікомедія «Вулкан» про перекладача ОБСЄ, який вирушає на кордон із Кримом у складі моніторингової місії. Світова прем'єра нового фільму Романа Бондарчука відбулася у рамках конкурсної програми East of the West у Карлових Варах. «Вулкан» також став володарем Гран-прі міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос» (Єреван, Вірменія).

Також на гостей фестивалю чекають VR-покази: у кінотеатрі «Київ» буде облаштована зона, де за допомогою технологій віртуальної реальності можна буде зануритись у оповідання Франца Кафки «Перевтілення».

«Нове німецьке кіно» – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни: в 2018 році році він пройде в 24-й раз. Фестиваль проходить у Києві (18-24 жовтня), Маріуполі (1-6 листопада), Чернівцях (15-19 листопада), Львові (22-26 листопада), Дніпрі, Одесі та Харкові (дати уточнюються) за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ