Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм української режисерки отримав нагороду австрійського кінофестивалю

2 травня стало відомо, що фільм української режисерки Аліси Коваленко "Ми не згаснемо" отримав нагороду на фестивалі CROSSING EUROPE Filmfestival Linz у Австрії.

Про це у Facebook повідомило Державне агенство з питань кіно.

"Стрічка "Ми не згаснемо" – це історія дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та їхньої надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір", – зазначають у повідомленні.

Також це ніжний та емоційний портрет молодого покоління з прифронтових містечок сходу України. Похмура реальність не здатна зломити героїв і героїнь фільму, які продовжують мріяти, шукати пригоди й боротися з сірістю.

Держкіно зазначило, що стрічка отримала нагороду "Social Awareness Award – Best Documentary" у конкурсі документальних фільмів, де було представлено фільми, що розповідають про поточний стан Європи.

"Аліса Коваленко створює фільм не про драму війни, а історію дорослішання, сповнену надії та краси, що витікає з героїв. Герої та героїні утворюють різнобарвну зграю, сповнену ідей – хтось малює, хтось фотографує, а хтось мріє про акторську кар'єру", – описує стрічку польське видання Filmweb.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ