Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фільм “Я, “Побєда” і Берлін” вийшов у прокат на тиждень раніше

14 березня на великі екрани українських кінотеатрів вийшов фільм за однойменною книгою Кузьми Скрябіна “Я, “Побєда” і Берлін”.

Фото: Ірина Середа

Спершу фільм мав вийти у прокат 17 березня 2022 року, проте через початок повномасштабної війни з росією прем’єру відклали. Та ось через 2 роки глядачі можуть переглянути довгочікувану стрічку на великих екранах українських кінотеатрів. У січні організатори заявили про те, що глядачі зможуть побачити стрічку на тиждень раніше обіцяного - не з 21, а з 14 березня. 

Фото: Ірина Середа

Співорганізаторами прем’єрного показу у Львові стали радіо  “Львівська хвиля” і ресторан “Uno Mas”. До першого перегляду стрічки у львівському кінотеатрі долучились батько Кузьми Скрябіна - Віктор Кузьменко, а також дружина музиканта - Світлана Бабійчук, яка консультувала команду творців протягом усього процесу створення стрічки. Адже сюжет книги та фільму ґрунтується на реальній історії, яка відбулась із Кузьмою Скрябіним та його друзями у 1990-их. 

"Яскраво пам'ятаю ту поїздку до Берліну і згадую як була написана книга "Я, "Побєда" і Берлін": як завжди - швидко, на одній ноті, на одному подиху… Якщо ви хочете побачити справжніх романтиків 90-х - цей фільм про них”, - зазначає пані Світлана.

Фото: Ірина Середа

Режисером фільму є Ольга Ряшина, продюсерами виступили Олексій Терентьєв, Юрій Артеменко та Ольга Пантелеймонова. Головну роль зіграв актор Івано-Франківського драмтеатру Іван Бліндар, який спеціально для цієї стрічки схуд на 14 кілограмів. Серед інших акторів фільму - Марія Стопник та Володимир Гева.

У фільмі можна почути кавери відомих українських виконавців на легендарні пісні Кузьми Скрябіна, зокрема: “То моє море” від DZIDZIO, “Спи собі сама” від Тіни Кароль, “Хлопці-олігархи” від Stringy!, “Червоні колготки” від “О.Torvald” тощо. У подальшому всі композиції планують об’єднати в єдиний музичний альбом. 

Спонтанна подорож, шалені 90-ті, стареньке авто “Побєда” та легендарні пісні Кузьми Скрябіна - такою є стрічка “Я, “Побєда” і Берлін”. Сюжет розвивається навколо мандрівки головного героя - музиканта-початківця Кузьми - за три дні концерту до Берліна. У планах юнака -  обміняти жовту стареньку “Побєду” на «Мерседес». Кузьма обіцяє своїй дівчині повернутися на новій машині, а друзям - встигнути на виступ. Проте, звісно, не все йде за планом і на героїв фільму чекають безліч пригод та нових знайомств

Фото: Ірина Середа

Фото: Ірина Середа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ