Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: На зимові канікули – з думками про першу лігу

Обігравши вдома «Нікополь» НПГУ з рахунком 2:1, друголігова «Скала» пішла зимувати на другому місці в турнірній таблиці. Такий результат команди Василя Малика, який однозначно можна вважати успішним, просто зобов’язує усіх представників «малиново-зелених» на великих новорічно-різдвяних канікулах думати про підвищення у класі – вихід у першу лігу.
ФК "Скала"

Для стрийської «Скали» таке завдання цього сезону є реальне, як ніколи. Зіграність команди та тренерський почерк Василя Малика поступово дався взнаки. І оскільки «малиново-зелені» уже зіграли більше, аніж половину матчів у другій лізі, можна робити певні висновки.

Не зовсім вдалий старт чемпіонату команда зі Стрия зуміла виправити, при чому настільки вдало, що для когось прогнозовано, а для когось ні опинилася вгорі турнірної таблиці. За перші три тури «малиново-зелені» зуміли набрати лише два очки з дев’яти можливих. Команда Василя Малика у першому турі зазнала несправедливої домашньої поразки від рівненського «Вереса» (0:1), у другому турі не змогла на виїзді обіграти «Нікополь» НПГУ (2:2), а у матчі третього туру «Скала» розписала «суху» нічию з чернівецькою «Буковиною» (0:0). Лише після третього туру національного чемпіонату справи у «Скали» пішли суттєво вгору. Команда здобула п’ять перемог поспіль, провівши при цьому восьмиматчеву безпрограшну серію. Одним з найяскравіших матчів цього проміжку стала гра у Ковалівці, де підопічні Василя Малика зуміли розгромити лідера другої ліги з рахунком 3:0.

В останньому матчі перед зимовою перервою «Скала» зустрічалася з аутсайдером чемпіонату – «Нікополем» НПГУ. Якщо відверто, то команді Сергія Жицького вдалося попити крові фавориту цього матчу, а от забрати очки у стриян – справа не з легких. Програвши перший тайм матчу (0:1), при цьому не реазілувавши чимало гольових моментів, гравці «Скали» таки зуміли уникнути сенсації у другій половині матчу.

На непростому газоні стадіону «Сокіл» команді Василя Малика вдалося фізично заламати суперника і забити два переможені голи. У другій 45-хвилинці матчу «Скала» знову створила масу гольових моментів, але для перемоги і повноцінних трьох очок, забила стільки, скільки і було потрібно. Спочатку захисник Валерій Бондаренко вдало зіграв головою після подачі кутового, а переможний гол на рахунку нападника Андрія Кохмана, який також вдало зіграв головою після штрафного у виконанні Дмитра Скакуна.

Вольова перемога «Скали» повернула команду на друге місце в турнірній таблиці. «Скала» зимуватиме другою, а відтак на тому місці, на якому і, мабуть, буде не проти завершити свій черговий сезон у другій лізі.

«Скала» (Стрий) – «Нікополь-НПГУ» (Нікополь) – 2:1 (0:1)

1 листопада 2015 р. 15 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 12 градусів. 1000 глядачів. Арбітр – Віктор Мамчур (Миколаїв). Асистенти арбітра –Геннадій Литвинов (Луганськ)  та Марина Стрілецька (Суми). 4-й арбітр – Олександр Кальонов (Львів). Директор матчу ФФУ: Василь Ольшанецький (Івано-Франківськ).

«Скала»: 1. Роман Герич, 15. Петро Стасюк, 3. Роман Подоляк, 5. Тарас Максимович, 18. Валерій Бондаренко, 8.  Владислав Клименко-к., 10. Віталій Рябушко,  7. Дмитро Скакун (9. Віталій Лазаренко, 90+1), 93. Назар Кміть (19. Олег Квич, 46), 99. Володимир Пришнівський, 49. Андрій Кохман (20. Роман Лівінський, 89).

Резервні гравці: 98. Денис Завгородний, 17. Едуард Мись, 22. Юрій Антонів, 25. Богдан Іванченко.

Головний тренер – Василь Малик.

«Нікополь-НПГУ»: 1. Ігор Грішин-к., 7. Михайло Лаптєв, 9. Максим Богданов, 15. Олександр Солтан, 8. Андрій Кузьмин, 6. Іван Тюря, 14. Артем Гуменюк, 20. Сергій Подригуля, 2. Борис Васютин (16. Кирило Колмогорцев, 69), 18. Сергій Донець, 4. Сергій Шкрябець.

Резервні гравці: 12. Владислав Михайленко, 11. Дмитро Ходарченко, 10. Артем Гайдаш.

Головний тренер – Сергій Жицький.

Голи: Валерій Бондаренко (72), Андрій Кохман (83) – Андрій Кохман (8-автогол).

Попередження: Андрій Кохман (38) – Сергій Шкрябець (23), Михайло Лаптєв (29), Борис Васютин (31), Максим Богданов (57). 

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ