Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Голова ВРП Бенедисюком під час сутички з активістами застосував зброю

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк здійснив кілька пострілів у повітря з особистої зброї під час конфлікту з молодиками, які назвались активістами молодіжного руху "Традиція і порядок".

У Вищій раді правосуддя стверджують, що на Бенедисюка біля його помешкання пізно ввечері здійснили напад понад 10 людей у балаклавах і він був змушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї.

"17 березня пізно ввечері більше 10 вдягнених в балаклави осіб здійснили напад на Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину біля їх приватного помешкання. І.Бенедисюк викликав поліцію. Водночас з метою самозахисту був вимушений зробити попереджувальний постріл у повітря з особистої зброї", - повідомила речник Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.

Як заявляє один з учасників конфлікту Євген Карась у facebook, Бенедисюк намагався наїхати автомобілем на активістів молодіжного руху "Традиція і порядок", які звинувачують його у корупції.

"Суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити машиною, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістах молодіжного руху "Традиція і порядок". Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки, що Бенедисюк претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Про це активісти сьогодні подали заяву в НАБУ перед візитом до чиновника", - написав він.

"У активістів розбитий фотоапарат, планшет та дрібні ушкодження від тарану бампером", - додав Карась.

З іншого боку радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко в коментарях заявив, що молоді люди діяли за вказівкою колишнього голови АП за президентства Януковича Андрія Портнова.

На місце події прибула оперативна група поліції, активісти були затримані. Їх було доправлено у Дарницьке РУВС і згодом звільнено.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ