Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ об'єднала кримінальні провадження проти Іванющенко

Генеральна прокуратура України об'єднала кримінальні провадження проти колишнього депутата Верховної Ради України Юрія Іванющенка. Про це повідомляється на офіційному сайті ГПУ.

Зазначено, що на даний момент Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводить досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Іванющенко у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Повідомляється, що в ході розслідування кримінального провадження від 29 грудня 2014 року Іванющенко повідомлено про підозру за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах в сумі близько 177 млн гривень при укладенні договорів між ДП «Держекоінвест» та ТОВ «Карпатибудінвест», а також за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн гривень.

Зазначено, що також в ході розслідування кримінального провадження від 27 вересня 2016 року Іванющенко повідомлено про підозру за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ «Промринок».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд України без повідомлення прокуратури ухвалив закрити всі справи стосовно колишнього депутата ВРУ Юрія Іванющенка.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ