Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ просить для екс-нардепа Медяника два місяці арешту

Генпрокуратура просить Печерський районний суд Києва заарештувати екс-депутата Верховної Ради Володимира Медяника (фракція Партії регіонів) на 60 днів. Про це в ході судового засідання сказав прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський.

"Прокуратура повністю підтримує клопотання про взяття Володимира Медяника під варту", - сказав він.

Кожухівський зазначив, що в разі якщо Медяника не візьмуть під варту, є ймовірність того, що екс-депутат покине Україну або буде впливати на свідків у даній справі.

Також прокурор зазначив, що слідство зібрало достатньо доказів, щоб підозрювати Медяника в скоєнні інкримінованих йому злочинів.

При цьому Кожухівський підкреслив, що показання свідків вказують на факт надання фінансової допомоги Медяником представникам незаконних збройних формувань в Луганській області.

Сам Медяник заявив, що всі дані прокуратури є неправдивими.

Як повідомлялося, Генпрокуратура затримала Медяника в ході розслідування кримінального провадження колишнього депутата парламенту Олександра Єфремова (ПР).

Медяник підозрюється в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст . 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ