Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ взялась за Р. Богатирьову

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за підозрою колишнього Міністра охорони здоров’я України Р. Богатирьової та інших осіб за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК України. Повідомилдо управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

У ході досудового розслідування за зверненням Генеральної прокуратури України ухвалою Печерського районного суду м. Києва 23.07.2015 у кримінальному провадженні розпочато процедуру заочного провадження стосовно підозрюваної Р. Богатирьової в порядку глави 24-1 КПК України через перебування цієї підозрюваної в міжнародному розшуку.

На теперішній час до органу досудового розслідування з Робочого апарату Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про те, що інформацію про розшук Р. Богатирьової вилучено з бази даних цієї міжнародної поліцейської організації.

Водночас зазначене рішення жодним чином не впливає на хід та результати досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні, зокрема підозрювана Р. Богатирьова перебуває у розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду надано дозвіл на її затримання та доставку до суду.

Наразі, з урахуванням наведених обставин, Генеральна прокуратура України 16.09.2016 звернулася до Печерського районного суду м. Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) відносно підозрюваної Р. Богатирьової в порядку п. 20-1 розділу ХІ «Перехідних положень» КПК України у зв’язку з тим, що ця підозрювана умисно ухиляється від слідства та суду.

Необхідно відзначити, що ще у 2015 році у кримінальному провадженні з метою отримання доказів протиправної діяльності Р. Богатирьової до компетентних органів іноземних країн скеровано запити про надання міжнародної правової допомоги, які до цього часу перебувають на виконанні іноземних компетентних установ.

У провадженні вживаються заходи щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування у стислі терміни до суду для розгляду по суті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ