Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

ГПУ завершила досудове розслідування щодо держзради екс-начальника Генштабу

Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Про це у Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко, передає Укрінформ.

"Головною військовою прокуратурою спільно з СУ ГУ СБ України у м.Києві та Київській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього начальника Генерального штабу Збройних Сил України за ч.2 ст.27, ч.1 ст.111 КК України", - написав Лисенко.

За його словами, підозрюваному та захисникам 16 травня було надано доступ до матеріалів досудового розслідування відповідно до вимог ст. 290 КПК України.

Як повідомлялося, вранці 25 лютого військова прокуратура спільно із СБУ затримала за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Заману згідно з ч.1 ст.111 КК України, яка не передбачає альтернативи застави.

Замана обіймав посаду керівника Генерального Штабу Збройних сил України з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року. З 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

26 лютого суд на місяць взяв під варту екс-начальника Генштабу Заману.

Пізніше суд Киева продовжив Замані тримання під вартою до 21 квітня, потім - до 17 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ