Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Громадянка Кувейту хотіла потрапити в Україну за хабар у 100 євро

Іноземці та громадяни України не полишають спроб підкупити прикордонників, аби у незаконний спосіб перетнути кордон чи отримати сприяння у вивезенні неповнолітніх дітей за межі нашої держави. За останні дні зафіксовано декілька таких випадків. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

На Одещині у пункті пропуску «Рені» громадянка Кувейту запропонувала прикордонному наряду 100 євро. На паспортний контроль 42-річна іноземка пред’явила дійсний паспортний документ, проте без української візи. Зрозумівши, що прикордонники оформлюють відмову у пропуску до України спробувала їх підкупити. На пропозицію грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою, а вчинене правопорушення задокументували.

По даному факту направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення. Крім того, громадянці Кувейту прикордонники заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.   

А от двоє наших співвітчизників за гроші планували домовитись про вивезенні з України неповнолітніх дітей, на яких не були оформлені належні документи. В пункті пропуску «Тиса» хабар пропонувала 41-річна киянка. Прямуючи в Хорватію з восьмирічною дитиною жінка запропонувала 100 євро, аби змінити рішення прикордонників у відмові дівчинці виїзду за межі України, адже дозволу від батька не було. Таке ж саме питання спробував «владнати» за 50 євро ще один українець в пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею. В його автівці без згоди батька за кордон їхали мати з донькою.

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян не намагатися вплинути на прикордонників у прийнятті правового рішення. Зазначимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, а й пропонування хабара. Крім того нагадаємо, у разі перебування одного з батьків за кордоном засвідчений дозвіл можна оформити в консульських установах України, а у разі безпідставної відмови одного з батьків у дозволі виїзду дитини з України звертатися до суду. Радимо громадянам, завчасно готувати необхідні документи, аби не стати заручниками своєї безвідповідальності, які вважають, що питання вирішиться за неправомірну вигоду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ