Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Громадянин РФ намагався отримати український паспорт за хабар

У Луганській області СБУ спільно з прокуратурою припинила схему легалізації в Україні іноземців та осіб з окупованих територій. Про це повідомили в прес-службі обласного управління Служби безпеки України.

«На початку січня в СБ України звернувся начальник одного з міських відділів Державної міграційної служби. Він повідомив, що йому пропонують хабар за видачу українського паспорта за підробленими документами. Співробітники спецслужби оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився громадянин РФ, який перебуває в розшуку на території Росії за економічні злочини. В Україну він прибув, скориставшись документами іншої людини – жителя АР Крим. Незабаром зловмисник взяв фіктивний шлюб, змінив прізвище і спробував отримати паспорт громадянина України», - розповіли в прес-службі УСБУ.

Правоохоронці затримали правопорушника у службовому приміщенні Міграційної служби після передачі хабара чиновнику і отримання паспорта.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 169 Кримінального кодексу України.

За рішенням суду на період слідства зловмисник перебуватиме під вартою. Перевіряється його причетність до скоєння кримінальних правопорушень на території України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ