Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Група компаній "Мотор Січ" фінансувала "днр"

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній ʺМотор Січʺ, яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації ʺднрʺ, - повідомляють у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи – ʺСніжнянський машинобудівний заводʺ, який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої ʺДонецької народної республікиʺ. У результаті оборудки до ʺЦентрального Республиканского банка ДНРʺ надходили платежі ʺСніжнянського машинобудівного заводуʺ у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих ʺподатків та інших обов’язкових платежівʺ.

Співробітники СБ України задокументували, що зокрема за 2015 рік ʺСніжнянський машинобудівний заводʺ до бюджету ʺДНРʺ сплачено понад 32 мільйона російських рублів. Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званих ʺМіністерства доходів та зборів Донецької народної республікиʺ, через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків. Слідчі Служби безпеки України та прокурор Донецької області оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу ʺСніжнянський машинобудівний заводʺ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.                                                                          

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ