Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Гримчака помістили у СІЗО законно – прокурор

Прокурор у справі підозрюваного у шахрайстві заступника глави МінТОТ Юрія Гримчака Денис Іванов заявляє, що Гримчака, попри помилку в ухвалі суду, помістили у СІЗО законно.

Як повідомив в коментарі коментар УП прокурор Денис Іванов: "Це не позиція моя особисто чи Генпрокуратури. Це позиція закону, Кримінально-процесуального кодексу. У рішенні від 16 серпня були допущені орфографічні описки – було неправильно зазначено номер справи судом (судом – наголошую), неправильно був зазначений захисник та по батькові підозрюваного.

Але на початку судового засідання встановлювалась особа, відносно якої обирався запобіжний захід. Безпосередньо підозрюваний  повідомляв анкетні дані суду. І судове засідання відбувалося відносно Гримчака Юрія Миколайовича. А не Михайловича".

Прокурор відзначив, що описки у рішеннях суду дуже поширена практика. І за законом суд повинен виправляти помилки за власною ініціативою, або на прохання учасників кримінального провадження.

Іванов визнав, що помилка у зазначенні по батькові фактично перешкоджала виконанню судового рішення, тому прокуратура просила виправити описку. Суд це зробив 17 серпня.

Іванов дослівно: "І тут іде маніпуляція з боку захисту, бо ці два рішення невід’ємні один від одного. Рішення про виправлення описки не може змінювати суть рішення про запобіжний захід і порядок його виконання".

"В ухвалі від 16 серпня чітко вказано, що воно підлягає негайному виконанню. Але сторона має право оскаржити його в апеляційному порядку".

Прокурор не зміг розповісти про умови в СІЗО, де утримують Гримчака. Але відзначив, що підозрюваний з приводу умов утримання і питань здоров’я  може звертатися до прокуратури з відповідними заявами, і на них обов’язково будуть реагувати. Але станом на 18 серпня таких заяв не надходило.

Також у прокуратури є відповідні довідки про те, що жодних перешкод для утримання Гримчака у СІЗО немає, і що стан здоров’я дозволяє його утримувати в місцях попереднього ув’язнення.

Нагадаємо, напередодні суд взяв під варту, затриманого разом із Гримчаком, Овдієнка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ