Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Грицак не виключає "російського сліду" у підпалі кабінету судді, що розглядає справу ГРУшників

Голова СБУ Василь Грицак не виключає «російського сліду» у підпалі кабінету судді Голосіївського райсуду Києва Миколи Дідика, який головує у колегії суддів, що розглядає кримінальне провадження проти російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.

«В Голосіївському суді був здійснений підпал, в результаті якого згорів один кабінет, ми можемо робити припущення, з якою метою і хто це міг зробити», - зазначив голова СБУ.

За словами Грицака, у Голосіївському райсуді Києва, окрім кримінального провадження проти двох російських ГРУшників, розглядається багато інших справ.

«Дуже зручно, замаскувавшись під цю справу, спалити кабінет, якщо знати, що саме в тому кабінеті знаходяться матеріали іншого кримінального провадження, але все спишуть на цю справу», - допустив голова СБУ.

Однак він не виключив «російського сліду».

«Тому що ми, аналізуючи все те, що ми отримуємо з відкритих, закритих джерел, спостерігаємо за тим, як дехто хоче максимально затягнути розгляд по суті справи щодо двох російських ГРУшників», - зауважив Грицак.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня вночі горіла будівля Голосіївського райсуду Києва. Інформація про пожежу надійшла о 2:51. Підрозділи ДСНС ліквідували пожежу о 3:23.

Пізніше стало відомо, що пожежа сталася в кабінеті судді Миколи Дідика, який головує в суді у справі російських спецпризначенців Александрова та Єрофєєва. Як повідомили в апараті суду, в результаті пожежі матеріали справи ГРУшників і документи не пошкоджено.

Своєю чергою головний військовий прокурор Анатолій Матіос у коментарі журналістам заявив, що пов'язує цей інцидент з тим, що суддя Дідик входить до суддівської колегії, яка веде судове слідство у справі російських диверсантів. Також Матіос повідомив, що судді Дідику надано охорону.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу кабінету судді Дідика.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ