Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Хабар, щоб не відповідати перед законом

Аби уникнути відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону пасажир автобусу запропонував прикордонникові хабар.

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Мостиського прикордонного загону, вчора прикордонники відділу «Краківець» задокументували і проінформували поліцейських про дві спроби підкупу посадовців прикордонної служби за прийняття неправомірних рішень. 

Так, у першому випадку, винагороду у розмірі 50 доларів США та 1000 гривень пропонував прикордоннику 38-річний громадянин України з Івано-Франківська, пасажир рейсового автобусу що прямував до Щецина (РП). В ході паспортного контролю чоловік спробував видати себе за громадянина Угорщини, надавши на перевірку угорський паспортний документ. В ході контролю з’ясувалось, що власник паспорта є громадянином України, відтак кордон у пункті пропуску він намагався перетнути без відповідного документу, чим порушив статтю 204-1 КУпАП.

Аби уникнути відповідальності чоловік запропонував військовослужбовцю Держприкордонслужби неправомірну винагороду, відтак був змушений окрім пояснень у справі про адмінправопорушення пояснювати свої протиправні дії ще й поліцейським.

Аналогічні пояснення згодом давав поліцейським і 19-річний водій ауді, київської реєстрації, який щоб не очікувати перед пунктом пропуску запропонував прикордонникові 200 гривень за позачерговий проїзд.

З початку цього року персонал Мостиського прикордонного загону в 23 випадках відмовлявся від пропонованих грошей, доповідав по команді і фіксував неправомірні дії подорожніх. Акцентуємо увагу громадськості на протиправності дій громадян, які намагаються підкупити посадових осіб відомства і наголошуємо на кримінальному характері таких пропозицій.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Державної прикордонної служби України. Відповідні Укази оприлюднені на сайті глави держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ