Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Хрещеному батьку контрабанди" Альперіну повідомлено про підозру

Повідомлено про підозру організатору корупційної схеми на митниці, що завдала понад 77,7 млн гривень збитків одеському бізнесмену Вадиму Альперіну. Про це повідомили у прес-службі САП.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ особисто вручено повідомлення про підозру чоловіку, причетного до організації злочинної схеми, пов’язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Дії підозрюваного, яке слідство вважає організатором вказаного корупційного злочину, кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як вже повідомлялось, 26 листопада 2019 року було повідомлено про підозру колишньому очільнику та п’ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби України, а також трьом представникам комерційних компаній, задіяним у реалізації корупційної схеми, у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.

На сьогодні вже 11 особам повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину, який було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн гривень.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 26 листопада, як повідомив на своїй сторінці у Facebook Президент України Володимир Зеленський, під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці від правоохоронців утік такий собі пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україні.

Згодом адвокат одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого нещодавно президент України Володимир Зеленський оголосив у розшук, повідомив, що його клієнт 27 листопада прийде на допит в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП).

"Обіцяли, прийшли!", або НАБУ затримала "короля контрабанди" Вадима Альперіна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ