Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Обіцяли, прийшли!", або НАБУ затримала "короля контрабанди" Вадима Альперіна

Працівники Національного антикорупційного бюро України затримали одеського бізнесмена Вадима Альперін, якого називають "королем контрабанди". Цю інформацію сьогодні, 27 листопада, опублікував Центр Протидії Корупці на своїй сторінці у Facebook.

{{1}}

"Альперін затриманий на вході в САП. Вчора в рамках справи, де фігурує Альперін, затримали 10 осіб, в тому числі 7 митників", йдеться у дописі.

Це сталося у середу, коли Альперін прийшов на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За даними джерела УП, далі затриманому вручать підозру і клопотання про запобіжний захід.

Водночас сам Альперін опублікував у Facebook допис про те, що він зі своїм адвокатом Андрієм Федуром добровільно прийшов до САП. "Обіцяли, прийшли!" - написав він. І навіть фото додав.

Як повідомила у соцмережі Антикорупційна прокуратура, вони вже оголосили підозру 7 посадовцям митниці та експосадовцю Фіскальної служби, які є спільниками Альперіна у контрабандних схемах.

Їм інкримінують махінації із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків (статті 255, 212 і 364 Кримінального кодексу).

У САП зауважили, що вказаний злочин було викрито в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн грн. Розслідування цих випадків розпочато у жовтні 2017 року.

{{2}}

Нагадаємо, що у розшук Альперіна оголосив сам президент Володимир Зеленський. Навіть цінний подарунок за допомогу пообіцяв. Перед тим детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства. Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський. Справа, в рамках якої затримали митника, пов'язана з "одним з найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів. За словами джерела УП, Альперіну вдалося втекти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ