Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Іноземець хотів потрапити в Україну за 200 доларів

Під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Бориспіль» прикордонники відмовили в пропуску в Україну громадянину Бангладеш через не підтвердження мети поїздки. Однак чоловік вирішив підкупити посадову особу прикордонного відомства та запропонував неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США, - прес-служба Держприкордонслужби України.

Стосовно іноземця до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної грошової винагороди службовій особі».

Крім того днями, дві спроби надання неправомірної вигоди охоронцям кордону задокументували співробітники внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства у Львівській та Закарпатській областях. Кошти у розмірі по 50 євро пропонували громадянин Словацької Республіки та наш співвітчизник. Іноземець планував отримати сприяння у безперешкодному перетині державного кордону його транспортним засобом без відповідних реєстраційних документів, а українець – за не притягнення до адміністративної відповідальності у зв’язку з виявленням у нього подвійного громадянства.

Відмітимо, що загалом з початку року у Держприкордонслужбі задокументовано понад 500 відмов прикордонників від хабарів, а стосовно правопорушників інформуються правоохоронні органи про виявлення ознак кримінального правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ