Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Інститут нацпамяті поширює методики викладання складної історії у школах
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Інститут нацпам'яті поширює методики викладання складної історії у школах

Український інститут національної пам’яті, Український центр вивчення історії Голокосту, Громадський комітет для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру та Музей історії міста Києва за 2017-2018 роки підготували збірник навчально-методичних розробок шкільних занять «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії. Путівник для вчителя». Про це йдеться у повідомленні УІНП.

В межах підготовки до вшанування 77-ї річниці трагедії у Бабиному Яру та з метою поширення кращих практик викладання складної історії в школах 17 вересня 2018 року у приміщенні Музею історії міста Києва відбувся методичний семінар-презентація збірника. Презентували видання для методистів науково-методичних центрів районних в місті Києві державних адміністрацій та голів районних методичних об’єднань вчителів історії.

Збірник має 5 великих блоків: пам’ять та історія, пам’ять і людина, пам’ять і культура, пам’ять і суспільство, пам’ять і політика, кожен з яких ілюстрований окремим аспектом пам’яті щодо Бабиного Яру. Видання пропонує розробки уроків із застосуванням інтерактивних технологій та нових методик на основі однойменної віртуальної виставки та документального фільму «Бабин Яр: у пошуках пам`яті».

Учасники детально обговорили методики викладання складної історії, форми та методи роботи, отримали на безоплатній основі примірники нового видання та матимуть можливість замовити необхідну кількість для розповсюдження серед вчителів м. Києва.

Нагадуємо, що завантажити електронне видання можна за посиланням: www.memory.gov.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ