Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ISW: рф продовжує депортацію українських дітей

Депортація українських дітей стала причиною того, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт владіміра путіна. Про це повідомило Польське радіо.

Російська окупаційна влада продовжує депортацію українських дітей до росії або вивозить їх вглиб тимчасово окупованих територій. Зокрема, близько 700 дітей були депортовані до Кабардино-Балкарії на Північному Кавказі, повідомляє у своєму нещодавньому звіті американський Інститут дослідження війни (ISW).

Аналітики посилаються на інформацію з телеграм-каналу, пов'язаного з окупаційною адміністрацією Херсонської області. Там йдеться про те, що 700 дітей у віці від шести до 16 років поїхали «на відпочинок і зміцнення здоров'я» до Кабардино-Балкарії.

В іншому випадку згадуються близько 200 дітей з Донбасу: один прокремлівський військовий блогер 11 липня закликав до збору коштів для перевезення цих дітей з Донбасу до Криму, за його словами, вони поїдуть у літній табір.

Крім того, радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Петро Андрющенко, заявив що окупаційна влада взяла під опіку 444 дітей-сиріт у місті. 

Депортація українських дітей стала причиною того, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт владіміра путіна. МКС встановив, що існують реальні підстави вважати російського диктатора відповідальним за воєнні злочини, пов'язані з незаконною депортацією дітей з тимчасово окупованих українських територій до росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ