Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Каховське водосховище обміліло на 72%

Станом на вечір 11 червня рівень води у водосховищі в районі Нікополя становив близько 9,04 м

Із Каховського водосховища вже втрачено понад 72% або 14,395 кубічних кілометрів води.

Станом на вечір 11 червня рівень води у водосховищі в районі Нікополя становив близько 9,04 м, інформує пресслужба Міндовкілля.

За даними Укргідрометцентру, відучора по гідропосту «Нікополь» вже немає можливості вимірювати рівні води оскільки вода відійшла від пункту спостережень. Наразі шукають можливі шляхи визначення рівня та об’єму води Каховського водосховища.

Рівень води в Дніпрі на позначці «Херсон» знизився на 2 метри й становить 3,6 метра. У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на 1-5 см за годину. 

У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить. Продовжується обміління акваторії у нацпарку «Кам’янська Січ» – на 8,5 метрів.

Рівень води р. Інгулець у створі Інгулецької зрошувальної системи повільно знижується. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївській області.

Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства  та мобільних лабораторій, у місцях, де це можливо, здійснюють постійний моніторинг якості води та повітря.

Екологічні інспектори продовжують документувати та обраховувати усю шкоду, нанесену довкіллю через терористичну атаку росії на Каховську ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ