Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівник благодійного фонду з Луцька вивіз за кордон 12 ухилянтів

Лучанин як службова особа сприяв незаконному переправленню чоловіків через державний кордон

Фото: Depositphotos

На Волині судили засновника, керівника одного з благодійних фондів у Луцьку, який незаконно допоміг виїхати за межі України 12 військовозобов'язаним чоловікам.

Про це пише Суспільне з посиланням на вирок Луцького міськрайонного суду.

Лучанин як службова особа сприяв незаконному переправленню чоловіків через державний кордон.

Як сказано в матеріалах справи, директор благодійного фонду у 2022 році підписував від свого імені листи до ОДА про надання дозволу перетнути кордон чоловікам як водіям для начебто ввезення на територію України з-за кордону гуманітарної допомоги.

Позаяк перевезення "гуманітарки" є підставою для бронювання військовозобов'язаних, у Волинській ОВА видали накази про бронювання та надання відстрочки від призову на військову службу терміном на 14 днів.

Після видачі документів чоловіки покидали межі України: один із чоловіків виїхав на автомобілі через пункт пропуску "Устилуг", двоє чоловіків виїхали на автівці в пункті пропуску "Краківець". Ще дев'ятеро чоловіків, котрі мали дозвільні "водійські" документи, перетнули українсько-польський кордон через "Шегині" як пішоходи.

Жоден із цих військовозобов'язаних на територію України не повернувся.

"Обставинами, які пом'якшують покарання, суд визнає повне визнання своєї провини, щире каяття. Обвинувачений має на утриманні неповнолітню дитину; суд вважає, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе в умовах без ізоляції його від суспільства", — йдеться у вироку.

Суддя Луцького міськрайонного суду визнав лучанина винним за ч. 2 ст. 332 ККУ та ч. 1 ст. 366 ККУ і призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. На підставі статті 75 ККУ засудженого звільнили від відбування покарання, призначивши іспитовий строк на два роки.

На вирок може бути подана апеляція до Волинського апеляційного суду впродовж 30 днів з дня його проголошення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ