Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівник поліції Київщини подав у відставку через загибель хлопчика

3 червня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що керівник поліції у Київській області Дмитро Ценов подав у відставку. Таке рішення підтримало керівництво МВС та Нацполіції, - інформує Департамент комунікації МВС України.

ʺВесь особовий склад поліції приносить співчуття у зв'язку зі смертю Кирила. Ми розуміємо, що це величезне горе для батьків. Ми всі батьки. Зараз було прийнято мною рішення й узгоджено з міністром, враховуючи те, що генерал Ценов годину тому звернувся до мене з рапортом про відставку, воно було узгоджене і буде прийнято таке кадрове мною рішення через 10 хвилинʺ, - заявив Сергій Князєв. 

Своєю чергою, Дмитро Ценов відзначив, що він несе відповідальність за своїх підлеглих як керівник поліції області, тому подає рапорт про відставку і просить перевести його у найгарячішу точку на Донбасі. 

ʺПерш за все хочу висловити співчуття щодо втрати батьками синочка. Як керівник поліції Київської області я несу відповідальність за дії моїх підлеглих. Я написав рапорт про моє звільнення та прошу голову Нацполіції відправити мене в найгарячішу точку нашої держави, в ООСʺ, - заявив Дмитро Ценов.

Як повідомляє Радіо Свобода, 3 червня стало відомо, що 5-річний хлопчик, якого, за даними слідства, поранили патрульні поліцейські у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, помер у лікарні.

Раніше повідомлялося, що поліцейських підозрюють за статтями про хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень, але генпрокурор Юрій Луценко повідомив про перекваліфікацію справи на ʺумисне вбивствоʺ. За його словами, запобіжний захід поліцейським оберуть завтра в Голосіївському суді Києва.

Луценко повідомив, що підписав листа на ім’я міністра МВС Арсена Авакова з вимогою ʺзняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліціїʺ. Аваков наразі ситуацію із причетністю поліцейських до загибелі дитини не коментував.

За даними правоохоронців, 31 травня двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ