Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівниці одного з підрозділів Офісу Президента повідомлено про підозру

За погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру керівниці одного з Головних департаментів Офісу Президента України, ексзаступниці Міністра культури України та їх співвиконавцю. Про це повідомили у прес-службі САП.

Вказаним особам інкримінується закінчений замах на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вимоги службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, вищезгадані особи вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів США неправомірної вигоди за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК ʺНафтогаз Україниʺ.

Їх було затримано 12 листопада 2019 року одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів США.

Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Слідство триває.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, співробітники НАБУ затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ