Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівництво Почаївської лаври намагалося підкупити місцевого депутата: відео передадуть в СБУ

Монах Почаївської лаври намагався підкупити місцевого депутата. За правильне голосування пропонували 500 євро. Відеопідтвердження оприлюднили сьогодні почаївські депутати та активісти. Депутати місцевих рад Тернопільщини планують звернутись з цим відео до МВС та СБУ.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо земель Почаївської лаври, передає телеканал "Прямий".

"З допомогою депутатів міської ради до нас потрапило відео, яке доводить корупційні дії Почаївської лаври, зокрема їхнього керівництва і ми мусимо напрацювати заяву для правоохоронних органів для того, щоб вони втрутились в ситуацію і розслідували незаконні дії лаври і незаконні дії її представників по тому, що вони хочуть здійснювати не релігійну, а підприємницьку діяльність", - повідомив Василь Габор.

Після цього він передав слово депутату Почаївської міської ради Тарасу Паляниці.

"В нашому розпорядженні з'явилось відео, якість якого досить погана, але дуже чіткий і хороший звук. Даний відеозапис демонструє те, що начальники Почаївської лаври - монахи, намагаються вирішити питання шляхом підкупу депутатів Почаївської міської ради. Одразу хочу запевнити, що відео є автентичним, публічно я є першоджерелом. Єдине, що змінений голос депутата. Людина побажала залишитись анонімною", - повідомив Паляниця.

Він відзначив, що цього відеозапису в публічному доступі його не було.

"Після його оприлюднення сьогодні, ми плануємо звертатись до правоохоронних органів та Служби безпеки України для того, щоб надати правову оцінку обставинам, які відбулись. Ситуація відбулася так, на мобільний телефон депутата надійшов дзвінок, з проханням зустрітись, обговорити певні питання. Людина ввечері прийшла на зустріч в попередньо обумовлене місце. Відповідно інша людина монах Никодим підтвердив про, те що він телефонував. Вони перейшли до суті і почали обговорювати питання, яке планується вирішити на сесії міської ради 20 листопада. В відео йде мова про конкретну суму. Потім було уточнення 500 євро. Хочу звернути увагу, що після озвучення суми прозвучало слово "например" тобто це була стартова початкова сума. Відповідно, можна говорити, що 500 євро це мінімальна ціна голосу депутата Почаївської міської ради для правильного голосування в Почаївській лаврі", - пояснив Паляниця.

Депутат пояснив про проблематику трьох земельних ділянок.

"Ця проблематика триває ще з 2015 року. Перший раз питання на сесії міської ради розглядалось у 2015 році в травні місяці ще 6 скликання Почаївської міської ради. При розгляді прохання Почаївської лаври передати три земельні ділянки приблизною площею 2,5 га. Передати в безоплатне в постійне користування депутати вирішили відмовити і відкласти вирішення цього питання до закінчення бойових дій на території України. Відповідно вже 7 скликання, таких звернень від Почаївської лаври було ще три", - повідомив він.

Нещодавно 27 вересня 2018 львівський апеляційний суд зобов'язав Почаївську міську раду розглянути надання землі Почаївській лаврі. Йдеться про три ділянки, площею 2,5 га.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ