Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Керівництво росії розгублене через бої в «БНР»

Рейди «РДК» та Легіону «Свобода Росії» до Білгородщини повністю спантеличили російське військово-політичне керівництво
фото з сайту ВВС

Рейди «РДК» та Легіону «Свобода Росії» до Білгородської області повністю спантеличили російське військово-політичне керівництво.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зауважують аналітики, російські добровольчі підрозділи провели черговий обмежений рейд у Білгородській області та продовжують діяти у прикордонному російському населеному пункті. Зокрема, на кадрах із геолокацією, опублікованих попереднього дня, видно, як співробітники ЛСР та РДК просуваються у бік Нової Таволжанки, що знаходиться за 3,5 кілометра від кордону з Україною.

При цьому губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив, що в районі Нової Таволжанки точилися бої, хоча Міноборони Росії стверджувало, що підрозділи Західного військового округу та Прикордонної служби Росії завдали удару по диверсійно-розвідувальній групі в районі населеного пункту, змушуючи їх відступити.

Окрім того, Гладков також відповів на вимогу РДК та ЛСР провести переговори про обмін полоненими російськими військовополоненими, однак зрештою зустріч не відбулася.

Суперечливі російські відповіді та повідомлення про обмежений рейд у Бєлгородській області продовжують свідчити, що керівництво РФ ще не вирішило, як реагувати на подібні події, вважають аналітики ISW.

"Суперечливі повідомлення офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відреагувати на РДК та ЛСР дозволяють припустити, що Міноборони та Гладков не координують свої відповіді на рейди", — зазначається в дописі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ