Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Кіберполіція викрила двох держреєстраторів на оборудках з комунальною власністю Львова

У Львові кіберполіція викрила двох держреєстраторів, які в інтересах третіх осіб змінили межі регіонального ландшафтного парку з метою приховання незаконного вибуття земельної ділянки.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Фігуранти незаконно внесли відомості до Державного земельного кадастру на підставі підробленої землевпорядної документації, яка не відповідала загальновизначеним нормам законодавства, а також була подана особами, не уповноваженими на її подання.

Так із меж регіонального ландшафтного парку незаконно вивели земельну ділянку вартістю орієнтовно 5 мільйонів гривень. З метою приховування злочину службові особи парку у змові із працівниками землевпорядної організації виготовили нову технічну документацію із землеустрою. На її підставі державними кадастрові реєстратори змінили межі парку. Посадовці внесли інформації у публічну кадастрову карту України та присвоїли нові кадастрові номери. Діяли фігуранти попри відсутність дозволу Львівської міської ради.

Двом державним реєстраторам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозр іншим фігурантам.

Несанкціоновані дії з інформацією, яку оброблюють у автоматизованих системах, викрили працівники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчим відділом районного управління поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ