Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кількість артобстрілів Харкова зменшилася завдяки успіхам ЗСУ

Кількість артилерійських обстрілів Харкова зменшилася завдяки бойовим успіхам ЗСУ.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«За минулу добу російські війська здійснили по Харкову лише три артилерійські обстріли. Це завдяки нашим Збройним Силам, які мають бойові успіхи. Військові операції тривають, де саме, я поки не маю права говорити», - зазначив голова ОВА.

Вночі ворог обстрілював східні житлові райони Салтівки та Північної Салтівки. В результаті одна людина отримала поранення.

«Гарячою точкою лишається Ізюм. Противник пробував наступати біля населених пунктів Сулигівка і Довгеньке. Успіху не мали, адже ЗСУ тримають оборону та завдають значних втрат росіянам», - повідомив голова.

Він зазначив, що влада працює над відновлення критичної інфраструктури на звільнених територіях і продовжує забезпечувати гуманітарною допомогою Харків та громади області.

Синєгубов, незважаючи на зменшення кількості обстрілів, просить жителів Харківщини бути обережними та без потреби не покидати укриттів, а в поминальні дні утриматися від відвідувань кладовищ.

Як повідомлялося, Збройні сили України звільнили від російських загарбників село Руська Лозова Харківської області. Це стратегічно важливий населений пункт, що знаходиться на автомобільній трасі Харків-Бєлгород. Саме з цього передмістя, в часи окупації, ворог вів прицільний вогонь по цивільній інфраструктурі та житлових масивах Харкова.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ