Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кіномитців запрошують позмагатись за кошти для зйомок фільму у Львові

Українські команди, які знімають кіно, запрошують позмагатись за кошти для зйомок фільму у Львові. Заявки на конкурс приймають до 17 серпня. Переможців конкурсу оголосять 25 серпня під час закриття кінофестивалю Wiz-Art.

На конкурс, який у Львові проводять вже вшосте, можна подавати такі проекти: ігрові, документальні, експериментальні фільми та анімаційні роботи.

Учасники повинні довести актуальність свого проекту, презентувати аргументований фінансовий план і приклад відзнятого матеріалу. Мова фільмів та аплікаційних заявок – українська (окрім сюжетів, які вимагають інших мов). Будь-які винятки, будуть розглядати у персональному порядку. Важливою умовою є зйомка фільму на території Львова чи регіону і фігурування цієї локації у фільмі.

Конкурс кінопроектів проводить Львівська кінокомісія за підтримки мистецької формації Wiz-Art. Процес відбору реалізовує мистецька формація Wiz-Art. Переможців визначить конкурсна комісія. Їм нададуть надасть повне чи часткове фінансування, а також консультаційну та промоційну підтримку Львівської кінокомісії. 

Суму фінансування щодо кожного проекту визначать окремо. Вона становитиме не більше 50 тис. грн на один фільм.

Традицію фінансування кінопроектів (перший і другий конкурс) на регіональному рівні започаткувала у 2015 році мистецька формація Wiz-Art  з метою пожвавлення розвитку локального кіновиробництва. У 2016 роцітретій, четвертий та п’ятий конкурс кінопроектів було реалізовано Львівською кінокомісією за підтримки Львівської міської ради.

Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art відбудеться 19 – 25 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ