Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кінопрем’єри тижня: військова драма, комедії та французьке кіно

Сьогодні в українських кінотеатрах відбудеться прем'єра мелодрами "Повернення до Брайдсхеду", романтичної комедії "Вище неба" з Джорджем Клуні у головній ролі, військової драму "Джон Рабе", знятий на основі реальних подій, а також сімейної комедії "Зубна фея". Крім того, відкривається фестиваль "Вечори французького кіно", на якому будуть показані новітні комедії та романтичні мелодрами.

Мелодрама "Повернення до Брайдсхеду"

Під час другої світової війни, перебуваючи в Англії і командуючи ротою, що не бере участі в бойових діях, капітан Чарльз Райдер отримує від командування наказ перевезти підлеглих йому солдат на нове місце. Прибувши на місце призначення, капітан опиняється у маєтку Брайдсхед - резиденції аристократичної сім'ї Флайтов. Його охоплюють спогади про Себастьяна і Джулію Флайт, з якими тісно була пов'язана вся його молодість.

Режисер - Джуліан Джерролд. У ролях: Меттью Гуд, Бен Уішоу, Хейлі Етвелл, Емма Томпсон, Майкл Гембон, Грета Скаккі, Патрік Малахайд, Джонатан Кейк.

Романтична комедія "Вище неба"

Райан Бінем - корпоративний юрист, весь час проводить у відрядженнях. Зразковий споживач, він досяг успіху в корпоративних зв'язках, але не може похвалитися особистим життям. Відносини на одну ніч для нього просто частина довгого списку з численними люксами готелів, орендованими автомобілями, електронною поштою і повідомленнями на автовідповідачі. Постійні роз'їзди віддалили його від рідної сім'ї, а свою він так і не створив. Але одного разу між перельотами він все-таки знайомиться з жінкою своєї мрії.

Режисер - Джейсон Рейтман. У ролях: Джордж Клуні, Віра Фарміга, Ганна Кендрик.

Військова драма "Джон Рабе"

Коли в 1937 році японська армія напала на мирне населення Нанкіна, німецький комерсант Джон Рабе за підтримки іноземних лікарів і місіонерів влаштував зону безпеки. Чверть мільйона мирних жителів пережили там японський напад, що війшов в історію Китаю як "нанкинська різанина". Фільм заснований на реальних подіях, матеріалами для нього стали щоденники Джона Рабе, знайдені 10 років тому.

Режисер - Флоріан Галленбергер. У ролях: Стів Бушемі, Ульріх Тукур, Даніель Брюль, Ганни Консін’ї, Дагмар Манцель, Чжан Жінчу.

Комедія-фентезі "Зубна фея"

Сімейна комедія про хокеїста за прізвиськом Зубна фея, яку він отримав завдяки звичці вибивати зуби противникам. Але коли спортсмен руйнує надії молодого обдарування, йому доводиться провести тиждень в образі справжньої Зубної феї - з крильцями і чарівною палицею, попутно згадуючи свої забуті мрії.

Режисер - Майкл Лембек. У ролях: Дуейн "Скеля" Джонсон, Ешлі Джадд, Джулі Ендрюс, Брендон Т.Джексон, Біллі Крістал, Райан Шеклер.

Також з 28 січня у Києві відкривається фестиваль "Вечори французького кіно", який подарує українському глядачеві змогу побачити найновіші фільми Франції: романтичний мюзикл "Париж! Париж!" молодіжну комедію "LoL", комедію "Мої зірки і я з Катрін Деньов і Еммануель Беар у головних ролях, а також мелодраму "Клієнтка французького жиголо" і комедію "Луіза-Мішель".

Після Києва фестиваль продовжиться у Вінниці, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Одесі та Харкові, передає Ліга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ