Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Контрабанда та спроба дати хабар: прикордонникам на свята вистачало роботи

1/3
Впродовж святкового вікенду прикордонники Мостиського загону затримали одного порушника кордону, попередили спробу контрабанди цигарок до Польщі та передали працівникам Нацполіції двох осіб що пропонували хабарі правоохоронцям. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.
Так, в суботу ввечері, за кілька годин до Нового року, прикордонники відділу «Шегині», що на українсько-польському кордоні, затримали та передали представникам Національної поліції України двох подорожуючих, які пропонували їм неправомірну вигоду за сприяння у проходженні прикордонних формальностей. Незважаючи на роз’яснювальну роботу серед подорожуючих, спочатку громадянка Польщі, а згодом і українець які в’їжджали в Україну запропонували прикордонникам гроші. На такі пропозиції правоохоронці відповіли відмовою, попередили про відповідальність за спробу дачі хабара та викликали працівників Нацполіції.

Як вже повідомлялося, контрабанду у розмірі 4 тисяч пачок цигарок виявили прикордонники відділу «Мостиська-залізнична станція» в неділю вранці, 1-го січня. Цигарки «Jin Ling», без українських акцизних марок перевозилися схованими у вагонах із залізною рудою. Виявлені товари було передано представникам фіскальної служби.

А вчора ввечері, 02 січня прикордонники відділу «Краковець» затримали одного громадянина Єгипту, який пішки прямував за кордон. Чоловіка арабської зовнішності помітили місцеві мешканці на околиці одного із прикордонних сіл. Вони негайно повідомили дільничного інспектора прикордонної служби, який невдовзі розшукав невідомого. По прибуттю групи реагування з’ясувалось, що затриманим є громадянин Єгипту без документів, 1996 року народження. Чоловік пішки, в обхід пункту пропуску сподівався незаконно перейти кордон та дістатися сусідньої Польщ. Наразі громадянина затримано в адміністративному порядку, в подальшому його буде притягнено до відповідальності за спробу порушення державного кордону України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ