Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Контрабандисти на Закарпатті здійснили напад на прикордонника, військовослужбовець в комі

Війна в Україні триває не лише на Сході, але й на Заході з організованими злочинними угрупуваннями. Сьогодні вночі на Закарпатті контрабандисти автомобілем на іноземній реєстрації збили прикордонника. Військовослужбовець у важкому стані у комі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.
Фото надане Держприкордонслужбою України.

Сьогодні вночі, під час спільних дій з румунськими прикордонниками останні по той бік кордону затримали двох осіб та 10 пакунків тютюнових виробів. На українській території тривав пошук решти причетних до оборудки осіб. Невдовзі неподалік річки Тиса на ділянці відділу "Ділове" прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, ймовірно, отримав за здійснення незаконної оборудки. 

У ході первинного з’ясування обставин, опитування затриманого та вилучення коштів на начальника відділу «Ділове» інша невідома особа здійснила наїзд автомобілем марки «Ауді» іноземної реєстрації. У результаті наїзду офіцер прикордонник отримав важкі травми. До місця події викликали карету швидкої допомоги, військовослужбовця доставили до реанімаційного відділення, де здійснено негайне оперативне втручання. Стан прикордонника вкрай важкий.

Автомобіль, яким здійснено наїзд на прикордонника затримано, сам водій з місця втік, його особу попередньо вже встановлено. Спільно зі співробітниками Національної поліції тривають подальші пошукові заходи. Дії водія підпадають під ознаки правопорушення передбаченого ст. 348 КК України «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця».

"У зв’язку з такими діями порушників Державна прикордонна служба України переходить виключно на посилений варіант охорони державного кордону на ділянці, при цьому для збереження життя військовослужбовців персонал відомства в межах чинного законодавства буде застосовуватиме зброю", - зокрема зазначив Слободян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ