Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Кримські беркутівці отримали підозри у справі Майдану

Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду
фото Офісу генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру екскомандиру та трьом співробітникам кримського «Беркуту» у справі Майдану.

Про це у телеграмі пише Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому командиру РМОП «Беркут» УМВС України в м. Севастополі та ще трьом співробітникам цього ж підрозділу.

Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 262 КК України).

За даними слідства, колишні правоохоронці упродовж січня-лютого 2014 року брали активну участь у незаконній протидії мирним акціям протесту у столиці. З 26 лютого 2014 року після повернення з Києва до Севастополя вони протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу.

У подальшому, за попередньою змовою з представниками рф та іншими особами, які надавали допомогу державі-агресору у підривній діяльності проти України, підозрювані використали цю зброю під час блокування автошляхів сполучення між АР Крим та Херсонською областю.

Таким чином вони сприяли рф у здійсненні анексії територій м. Севастополь та АР Крим.

Досудове розслідування - ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ