Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Кривава стрілянина у Вегасі: щонайменше 58 загиблих та понад 500 поранених

Кількість загиблих та постраждалих у кривавій стрілянині в Лас-Вегасі стрімко зростає. У Лас-Вегасі в США - щонайменше 58 загиблих та понад 500 поранених. Місцевий житель літнього віку з вікна готелю влаштував розстріл на музичному фестивалі - і це найгірша за наслідками стрілянина в Сполучених Штатах.
David Becker/Getty Images

Стрілянина почалася під час концерту. Від кантрі-вечірки до паніки – кілька секунд. Кілька тисяч людей розбігаються з центральної вулиці Вегаса, куди бачать очі. У кого вистачає духу - знімають. Так, за лічені хвилини всі США дізнаються про одну з найкривавіших ночей у їхній новітній історії.

Із 32-го поверху готелю, розташованого над місцем вечірки, стрілець розряджає магазин за магазином. Набоїв у нього достатньо, аби жертв не могли точно порахувати досі.

На Лас-Вегас Стріп розгортається справжній бойовик. Уся місцева поліція і спецсили - тут. Двоє їхніх колег - серед загиблих. Прийшли просто послухати музику, не встигли нічого.

За годину повідомляють, що нападника застрелили, підірвавши двері номера.

"Його звали Стівен Педдок, дата народження - 9 квітня 1953-го. У його номері ми знайшли багато зброї. Зараз ми співпрацюємо з ФБР, з техніками, встановлюємо подробиці його біографії", - говорить шериф поліції Лас-Вегаса Джон Ломбардо.

У місцевій пресі з'явилося єдине фото Педдока, поліція не підтвердила її аутентичність. З усіх масових убивць у Сполучених Штатах він - найстарший. 64 роки, бездоганна особова справа. Що змусило його влаштувати бійню в центрі Лас-Вегаса, не може наразі сказати ніхто. Це навіть для бувалих копів найстрашніше.

"Це був прояв справжнього зла. Я розпорядився приспустити наш великий прапор на знак жалоби за загиблими", - сказав президент США Дональд Трамп.

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" узяли на себе відповідальність за теракт, однак у їхній причетності ФБР сумнівається. Бійню на Лас-Вегас Стріп терактом не називають.

Брат Стівена Педдока Ерік губиться перед телекамерою, у нього немає слів, як це все пояснити:

"У нього навіть штрафів за парковку не було! Те, що мій брат це зробив, це... це неможливо! Вся ця автоматична зброя, звідки в нього стільки зброї? Він же не військовий!".

"Ми не знаємо, чому це сталося, - слідом за поліцейськими і братом убивці говорить мер Лас-Вегаса. - Але це не політика. Це – божевілля".

Кількість жертв зростає досі, їх уже 58. А поранених більше п'яти сотень.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ