Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кучма каже, що незабаром ОБСЄ підтвердить розведення сторін у Станиці Луганській

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ найближчим часом проведе верифікацію відведення військових з району Станиця Луганська з обох сторін і представить остаточний висновок. На цій ділянці сили намагаються розвести з 2016 року.

Про це повідомив представник України в Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, передає Громадське з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За нашими попередніми даними, війська з російської сторони були відведені. Однак, СММ ОБСЄ повинна підтвердити цей факт», — зазначив він. 

Раніше у штабі операції Об’єднаних сил повідомили про завершення першого етапу відведення сил з боку українських військових. Влада Станиці Луганської підтвердила, що бойовики також відвели свої сили, для чого з блокпостів так званої «ЛНР» прибрали найманців і «козаків», і замінили їх на кадрових військових РФ.

27 червня спостерігачі ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської. У штабі ж  розповіли про подальші дії в разі успішного розведення сил біля Станиці Луганської.

Згідно з домовленостями, розведення сил можливе лише тоді, коли у зоні бойових дій упродовж тижня немає обстрілів. Українські військові та бойовики мають відійти від лінії зіткнення одночасно на відстань до одного кілометра. Першочергово це потрібно, аби на передовій припинилися обстріли і почалися ремонтні роботи, зокрема відновлення мосту в Станиці Луганській. Контролюють розведення сил спостерігачі ОБСЄ.

Леонід Кучма повідомив, що за умови дотримання перемир'я, міст відремонтують протягом 1,5 — 3 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ