Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Купив товари за завищеною ціною: судитимуть львівського держпідприємця

У Львові правоохоронці повідомили керівнику державного підприємства про підозру в службовій недбалості. Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Як встановили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з співробітниками відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, сума завданих державі збитків становить 2,9 мільйона гривень.

Як встановили правоохоронці, у 2023 році керівник підприємства неналежно організував процедуру закупівлі комплекту обладнання для облаштування системи відеомоніторингу, внаслідок чого поставка товару та монтаж обладнання відбулось із заздалегідь завищеною очікуваною вартістю на загальну суму 8,6 мільйона гривень.

За результатами торгів у приватного підприємства було закуплено: камери відеоспостереження, робоче місце оператора, програмне забезпечення, мережеве сховище та інше обладнання.

Проте, різниця між закупівельною вартістю та вартістю реально встановленої техніки склала 2,9 мільйона гривень. Таким чином, державі завдано збитків на вказану суму.

Правоохоронці повідомили керівнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ