Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Київські митники затримали незвичну контрабанду – опудало і череп

Предмети було скеровано до Національного науково-природничого музею для проведення експертизи
фото ДМСУ

Київські митники зберегли від незаконного вивезення до США каналами поштового зв’язку опудало та частину черепа з рогами представників фауни, що підпадають під дію Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, та перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Про це у телеграмі повідомляє Держмитслужба.

Йдеться про опудало рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги.

Опудало та частину черепа митники виявили безпосередньо в посилках під час митного контролю міжнародних поштових відправлень. Прямували вони від відправників із Запоріжжя до США.

Предмети було скеровано до Національного науково-природничого музею для проведення експертизи.

Як визначили експерти музею, опудало - природного походження. Цей птах належить до виду Змієїд блакитноногий Circaetus gallicus – рідкісний хижий птах родини Яструбових.

Частина черепа з рогами, за висновком експертів, теж природного походження, належить до виду Сайга татарська Saiga tatarica. Композиція оформлена як мисливський трофей.

Дані представники фауни охороняються Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) (Додаток ІІ). До того ж, опудало і частина черепа з рогами мають певну наукову, музейну та освітню цінність.

Конвенцією передбачено, що для експорту будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, та будь-якої легко впізнаваної частини чи похідного від неї, необхідно попередньо отримати дозвільні документи, що видаються адміністративними органами України з питання виконання вимог Конвенції.

На момент здійснення митного контролю такі документи до митниці не надавались, у міжнародному поштовому відправлені були відсутні.

Щодо відправників Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.

Обидва предмета вилучено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ