Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Лемківська громада Львівщини відзначила Різдво

Автентичними колядками та віншівками лемківська громада відсвяткувала сьогодні, 12 січня, «Лемківське Різдво». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

Гості свята мали можливість колядувати разом із народним ансамблем пісні і танцю «Лемковина» Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина», колективом Львівської молодіжної громадської організації «Молода Лемківщина», хоровим колективом Львівського обласного суспільно-культурного товариства «Холмщина», а також жіночим ансамблем «Дивоцвіт» Народного дому с. Зимна Вода.

До присутніх звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«2018 рік дав нам можливість говорити вголос про речі, які ми маємо на думці. Чому це стало можливим? Сьогодні за нашими спинами стоїть армія, яка з кожним днем стає все сильнішою і краще озброєною.  Коли ми виходили на Революцію Гідності, то вірили у те, що буде підписала угода про асоціацію з ЄС, бо там є наші коріння. Цього року постала Незалежна церква в Україні. Я би дуже хотів, щоб ми обов’язково вірили, що пройде зовсім небагато часу і наша армія буде відповідати не лише стандартам Північноатлантичного оборонного альянсу, а обов’язково східний кордон України буде східним кордоном НАТО та ЄС. Це те завдання, яке ми можемо виконати. Те, у якій країні ми будемо жити – залежить від кожного з нас», - наголосив очільник Львівщини.

Як зазначив голова Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Степан Майкович, свято Лемківського Різдва відбувається щорічно упродовж 30-ти років.

В межах святкування також виконали гімн Лемківщини та декламували лемківські вірші. Опісля, відбулось святкове частування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ