Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Леннокс Льюїс нагадав, як 12 років тому переміг Віталія Кличка

Уславлений важковаговик Леннокс Льюїс згадав, як12 років тому в своєму останньому офіційному двобої побив українського спортсмена, а тепер політика Віталія Кличка. Він написав у своєму Фейсбуці, що після того поєдинку, в якому суддя зупинив бій у шостому раунді через розсічення брови в українця, Леннокс роздумував над тим, аби провести з Віталієм іще один бій, проте відмовився від цієї ідеї.

 На думку Леннокса, це був правильний крок. Він зумів утриматися від спокуси великих грошей й не повторив помилок інших великих спортсменів, яким не ставало духу вчасно піти із рингу.

«Цього самого дня, у 2003 році, я проводив свій останній поєдинок перед завершенням кар’єри. В дуже непростому двобої я переміг Віталія Кличка технічним нокаутом у 6-му раунді. Про те, що саме Кличко стане моїм останнім суперником, було домовлено з самого початку, але коли Кірк Джонсон дістав травму на тренуванні, ми перенесли бій з Кличком на раніший період, попередивши його за 10 днів.

 Віталій – вельми непростий суперник, як і його брат. Вони завжди виходять на ринг у відмінній формі, добре підготовленими до бою… На відміну від багатьох інших суперваговиків їхньої доби.

 Я міркував над тим, щоб відкласти завершення кар’єри заради ще одного бою з Віталієм, але зрештою вирішив, що мені вже нема що доводити. Наставала нова доба. Забагато великих бійців припускалися тієї самої помилки – затягували свою кар’єру заради ще одного останнього бою, ще одного гонорару, хоча їх кращі дні вже давно минули. Мені вистачило розуму навчитися на їхніх помилках», – написав Льюїс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ