Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Кримінал

Лікар-шахрай з Яворівщини вимагав гроші у літніх пацієнтів

В.о. керівника Немирівської лікарні на Львівщині звинуватили у вимаганні грошей у літніх пацієнтів паліативного відділення. Це не перший випадок неправомірних дій з боку цього лікаря.

Лікаря з Яворівщини, який виконував обов’язки директора Немирівської лікарні, звинувачують у вимаганні грошей у літніх пацієнтів. Про це стало відомо журналістам видання "Бомок" від самих постраждалих.

За словами пацієнтів паліативного відділення Немирівської лікарні, тимчасово виконуючий обов'язки директора медзакладу Мазур Я.М. вимагав у них щомісячного "добровільного" внеску у розмірі, визначеному керівництвом. Коли хворі поскаржилися, їм пригрозили виселенням, якщо вони не заберуть заяви.

Це вже не перший випадок неправомірних дій з боку Мазура. Раніше його двічі затримували за керування авто у стані сп'яніння - у січні 2022 року у наркотичному, а у травні 2023 року - в алкогольному.

Крім того, цього року ревізія Держаудитслужби виявила фінансові порушення в Немирівській лікарні за часів керівництва Мазура. Йдеться про нецільове використання службового авто, порушення трудового законодавства та виплати зарплат.

За інформацією медіа, пана директора вже звільнено із займаної посади. Проте покарання за його незаконні дії ще попереду. Чи притягнуть колишнього керівника-шахрая до відповідальності - покаже час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ