Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Яворові накладено ембарго на рукостискання, поцілунки та обійми

Яворівська міська рада (Львівщина) виступила зі зверненням до краян, в якому просить ретельно дотримуватися всіх протиепідемічних заходів.
COVID-19

Мешканців закликають під час коронавірусного карантину, не нехтувати рекомендаціями, які надають Міністерство охорони здоров'я України та Всесвітня організація охорони здоров'я, а також – виконувати застережні заходи, щоб вберегти не лише своє здоров'я, а й життя рідних, близьких, колег, сусідів, зрештою – усієї яворівської громади.

Як передає сьогодні, 19 березня, власкор Гал-інфо це звернення спеціалісти Яворівської міської ради розповсюджують через соціальні мережі та місцеві ЗМІ, у телефонних розмовах із мешканцями Яворова, особливо – поважного віку.

У цьому карантинному зверненні до яворівчан міськрада пояснює, як кожна людина повинна поводитися під час загрозливої епідеміологічної ситуації, рекомендуючи чітко дотримуватися усіх правил, зокрема, відмовитися від рукостискання, обіймів, поцілунків, перебування в юрбі, ходіння в аптеку чи продуктову крамницю без маски, дотримуватися усіх правил гігієни.

У коментарі власкорові Гал-інфо в.о. голови Яворівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ольга Созанська, яка виконує обов’язки мера, під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

і надзвичайних ситуацій було ухвалено встановити до 3 квітня 2020 року на території Яворівської міської ради Львівської області карантин: скасувавши проведення всіх масових заходів (окрім необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування); проведення особистих прийомів громадян апаратом Яворівської міської ради та комунальними підприємствами.

«Також ми рекомендували жителям Яворова максимально обмежити фізичні контакти; керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які розташовані на території міста, запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань. А при можливості максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

Зобов’язано КП ЯМР «Житлокомунсервіс» (директор Володимир Флис) забезпечити проведення дезінфекційних заходів на зупинках громадського автотранспорту та дитячих, спортивних майданчиках.

Термін виконання: постійно, до стабілізації ситуації», – інформує Гал-інфо Ольга Созанська.

А секретар Яворівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Наталія Тернова додала, що в місті Яворові призупинено із 17 березня роботу закладів громадського харчування, торгових ринків, усіх установ у сфері послуг та торговельно-розважальних центрів. Окрім, аптек, автомобільних заправних станцій та продуктових торгівельних закладів при наявності там деззасобів та забезпечення одночасного перебування не більше 10 осіб із дотриманням дистанції 1 м.

«Також призупинено заняття в групових гуртках та в колективах самодіяльної творчості, спортивних секціях. ТзОВ «АЙ ТРАВЕЛ БУС» (В. Тераз) припинив перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування», – наголосила Наталія Тернова.

На запитання журналіста, хто боротиметься зі стихійною торгівлею, яка заполонила Яворів, – Наталія Тернова відповіла, що це – прерогатива Яворівському ВП ГУНП України у Львівській області, який очолює Богдан Собко. Саме поліцейські зобов’язані вжити заходів до негайного припинення стихійної торгівлі на території міста Яворова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ