Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Лісівники влаштували на Волині незаконні рубки на 20 мільйонів

Посадовці в порушення законодавства видали лісорубні квитки без оцінки впливу на довкілля
фото пресслужби ДБР

Фото: Depositphotos

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишніх посадовців Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та Любомльського лісового господарства.

Обвинувальний акт направлено до суду, повідомляє пресслужба ДБР.

Як встановило слідство, на території Любомльського лісового господарства впродовж 2020-2021 років були проведені незаконні рубки на 7 ділянках лісу загальною площею понад 10 гектарів.

Рубки були організовані головним лісничим Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, головним спеціалістом цього управління та інженером Любомльського лісового господарства.

Посадовці в порушення законодавства видали лісорубні квитки без оцінки впливу на довкілля, що є обов’язковим для проведення подібних рубок. Через це було незаконно зрубано понад 2,5 тисячі дерев різних порід, а збитки довкіллю за висновками інженерно-екологічної експертизи склали понад 21 млн грн.

Вже колишніх посадовців обвинувачують у перевищенні службових повноважень та незаконній рубці лісу.(ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Подано цивільні позови про відшкодування завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ