Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Луцький суд оштрафував за хабар лікарку МСЕК

Під час судового засідання лікарка-психіатр свою вину визнала та просила суд суворо її не карати

Фото: Depositphotos

На Волині судили за хабарництво лікарку-психіатра медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) при Волинському бюро судово-медичної експертизи, котра за 10 тисяч гривень хабаря оформила довідку про інвалідність для чоловіка призовного віку.

Про це пише Суспільне.

У липні 2023 року до обласної психлікарні в Луцьку звернувся чоловік призовного віку, який хотів отримати групу інвалідності. Із дитинства він мав хворобу з діагнозом "Епілепсія з генералізованими судомними нападами".

Лікарка-психіатр повідомила, що у чоловіка недостатньо медичної документації для встановлення групи інвалідності і її начебто складно зараз складно отримати, проте за фінансову винагороду вона може посприяти в підготовці документів для оформлення.

У вересні під час зустрічі в Луцьку лікарка повідомила, що може оформити чоловіку третю групу інвалідності. Її чоловік отримав у листопаді під час зустрічі з лікаркою біля Волинської психлікарні, принісши 10 тисяч гривень хабаря. Ці кошти за вказівкою лікарки-психіатра він передав голові психоневрологічної спеціалізованої МСЕК. У вироку суду сказано, що голова МСЕК про існування хабаря не знала.

Зрештою чоловіку надали довідку до акта огляду МСЕК, згідно з якою йому встановили третю групу інвалідності строком до 01.10.2024 року. Довідку про інвалідність суд йому не скасував, зважаючи на його дійсний діагноз та законні підстави для отримання, а також повернув йому 10 тисяч гривень.

Під час судового засідання лікарка-психіатр свою вину визнала та просила суд суворо її не карати. Суддя Луцького міськрайонного суду визнав її винною та призначив покарання у вигляді штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ