Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів і Донецьк будують мости єднання через мистецтво

24 серпня о 18 годині Львівська обласна філармонія запрошує на святковий концерт до 25-ої річниці Незалежності України — «Міст єднання. Свято музики і краси». У заході візьмуть участь виконавці та модні дизайнери зі Львова і Донецька.

Організатор концерту, заступник генерального директора з концертно-гастрольної діяльності Львівської обласної філармонії Андрій Яцків розповів про виникнення такої концепції заходу: «Наш концерт, який присвячений 25-річчю Незалежності України доволі символічний, бо в його основу ми поклали ідею єднання Сходу та Заходу. Ми живемо в нелегкий час і щодня це відчуваємо. Тому нам необхідно об’єднуватися на всіх ланках суспільного, політичного і мистецького життя. Ми з ансамблем «Високий Замок» бували на Сході. Також у складі різних волонтерських груп я концертував у містах Донеччини та Луганщини. І цей концерт є підсумком «мистецьких десантів» на Схід. Я глибоко усвідомив необхідність такого єднання на усіх рівнях. Потрібно, щоби митці спілкувалися та підтримували одну ідею — об’єднати Україну».

Андрій Яцків розповів, що у концерті візьмуть участь соліст Львівської опери Петро Радейко, естрадна вокалістка Наталія Марківська, письменник та бард Олесь Дяк, Львівський муніципальний хор “Гомін” та Академічний інструментальний ансамбль “Високий Замок”. Зі Сходу до Львова завітають учасники популярного шоу талантів “Голос країни” — Олена Діаманді та Дмитро Іващенко.

Олексій Донцов, співорганізатор заходу та ведучий розповів: «Концерт має, здавалося б, класичну назву — Схід і Захід разом, Львів-Донецьк, «Міст єднання». Але зараз саме той час, коли цей місток потрібен. Знаючи скільки талановитих людей на Заході та Сході, у нас виникла думка, об’єднати не тільки музику, а й дизайнерів. На наше запрошення відгукнулися на лише учасники «Голосу країни», а й модельєри. У Львові я познайомився з Анастасією Василик — на показі її колекції. І коли постало питання, кого з львівських дизайнерів запрошувати, я одразу запропонував представити Львів її етно-одягом. А від Донецька завітає Ella Kulikovа, яка вже презентувала себе закордоном — у Будапешті».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ