Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львівгаз застосовує інноваційні технології для виявлення витоків газу

Відтепер у Львові працює мобільна лабораторія, яка пришвидшить процес виявлення витоків газу майже в 6 разів.

На дорогах Львівщини тепер можна побачити незвичайний автомобіль, який виявляє витоки газу під часу руху. Сучасний автомобіль Toyota Hilux обладнаний датчиками на бампері, які аналізують повітря на наявність метану.

Завдяки цим технологіям можна знайти витік газу на відстані 8 метрів, при цьому автомобіль рухається зі швидкістю до 40 км на годину.

Місце пошкодження труби фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Після цього газовики за допомогою ручного детектора встановлюють точне місце витоку та викликають аварійну службу 104 для його локалізації.

«Таких автомобілей, які виконують роль мобільної лабораторії, в Україні всього три екземпляри.

Вони можуть працювати в будь-яку пору року. Унікальність технологій полягає в тому, що пересувна автодіагностика витоків газу провидять обстеження в 6 разів швидше, ніж бригада у складі трьох працівників. Йдеться не лише про можливість зекономити час та зусилля, але й про забезпечення вчасної локалізації витоків, а значить є змога попередити збитки і можливі аварійні ситуації»,- розповідає Богдан Гук, головний інженер АТ «Львівгаз».

До Львова мобільна лабораторія прибула не вперше. Минулого разу за 5 днів роботи пересувної лабораторії фахівці Львівгазу обстежили понад 200 км підземних і надземних газопроводів Львівщини. Їм вдалося виявити 60 витоків газу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ